
העיר הלבנה-
בשנת 1909 הוקמה אחוזת בית שנקראה מאוחר יותר תל אביב. תהליך הקמתה של "העיר העברית הראשונה" לווה בהתגייסותן של 66 משפחות יהודיות ביוזמתו של אריה עקיבא וייס שחלם על עיר שתהווה "שער כניסה לארץ ישראל ". העיר שצמחה מן החולות הלבנים (וזהו מקור השם), הפכה למרכז מדיני, תרבותי, חברתי וכלכלי של מדינת ישראל.
עם תחילת הבניה בשכונה וכדי להתאים את סגנון הבניה להשקפת חייהם, נזקקו התושבים להגדרת זהות- מנין אנו ולאן אנו הולכים. הסגנון האקלקטי הביא עימו את המאפיינים האדריכליים הכלל עולמיים- הקשתות, הכיפות, הסגנון הרומי והיווני ועוד שלל קישוטים מרחבי העולם מה שאפיין את זהותם של התושבים כקיבוץ גלויות . סגנון זה הוחלף בשנת 1928 ע"י מהנדס העיר בסגנון החדש שפותח באירופה בבית הספר באוהאוס שנוסד בדסאו שבגרמניה. בשנת 2003 זכתה תל אביב בתואר הנכסף "אתר מורשת עולמי" בזכות הסגנון האדריכלי שדאגה לשמר - הבינ"ל.
במהלך הסיור נסקור את המאפיינים האדריכליים של הסגנונות השונים- אקלקטי, הבינלאומי וארדקו, נראה דוגמאות קלאסיות של הסגנונות ונסקור את ההתפתחות העולמית שהוכתבה ע"י אדריכלים כגון לה קרבוזייה והשפעתה על האדריכלות בארץ.
ש





